Kurs

Vi vil arrangere kurs med oss og /eller eksterne som instruktører. Det vil være introkurs i Smeller, grunnkurs i Smeller, workshop i søk, spor eller søksutvikling. Følg også med på vår nettside: www.drammenhundesenter.com 

 

Introkurs:

Dette kurset er gratis og arrangere javnlig. Kurset går over 1 1/2 time og vi vil vise med ferdig trent hund en del grunnelementer i søksarbeid. Vi vil også fortelle om hva søkstrening innebærer, søk som aktivisering og gjøre dere kjent med de ulike hundesportene som er tilknyttet søksarbeid.

 

Grunnkurs i søk / Smeller:

Vi tilbyr grunnkurs i søk / Smeller. Smeller er hundesporten for alle som liker nesearbeid! Vi holder kurs i generelt søksarbeid og deltagerne kan selv velge retning mot aktivisering eller konkurranseformer som Smeller, NOsework, Seek mm. 

Det stilles ingen krav til hund, fører eller kunnskapsnivå for å delta på grunnkurs. Vi arrangerer gratis introkurs for de som vil "snuse" på sporten - men det er ingen krav til introkurs før grunnkurs. Hunden må være interessert i belønninger hovedsaklig i form av matbelønninger. Er den glad i leker som Kong, ball eller draleke, så er det også bra. 


Grunnkurs del1 tar for seg øvelsen bane samt markeringstrening. Vi vil jobbe opp søkslysten gjennom søksutvikling og forståelse av luktbildet gjennom banesøk.Kurset går over 3 kvelder eller en helg med egentrening mellom hver kurs kveld. Det gjennomgås aktuell teori hver kurskveld tilpasset deltagere og hunder. 

 

Grunnkurs 2 / søk:

Alle som skal gå videre på del 2, må ha deltatt på grunnkurs 1 eller ha en hund som har grunnforståelsen for søk. Her jobber vi mer med søksutvikling, søk på plattform, utøker banesøk og markeringstrening, søker på nye objekter og i rom. Kurset tilpasses hver enkelt hund / fører og teorien bygger på hva som til enhver tid er nødvendig. 

Workshop / kurs med eksterne instruktører:

Med oss på laget har vi hundefører /tidl. narkotikahundefører) Tonje Kielland. Hun holder kurs over 1 eller flere dager. Hundene som deltar på disse kursene vil ha ulike nivåer, men felles for alle er at de har mye drive og er "gale etter belønning". 

Vi avholder også søk - og sporkurs med SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) fra Sverige. Dette kurset er for de som vil videre og fordype seg i søksarbeid. Samlingene kan gå over 1 eller flere dager og hundene må ha kommet godt i gang med søkstreningen eller ha en erfaren eier som vil starte med søksarbeid / spor med hunden. Egner seg meget godt for tjenestehunder / yrkeshunder, men er åpent for alle.